събота, юли 4, 2020

Стартира производството на бронирани бойни машини PIRANHA 5 за румънската армия

На 6 ноември General Dynamics European Land Systems (GDELS) стартира производството на бронираните бойни машини PIRANHA 5 във фабриката на стратегическия си румънски партньор – държавното предприятие Uzina Mecanică București (UMB), което отбелязва важен етап в програмата PIRANHA 5 за румънската армия. На церемонията присъстваха министър-председателят на Румъния Людовик Орбан, министърът на отбраната Николае Чука и министърът на икономиката, енергетиката, бизнес средата и туризма Виржил Попеску, както и посланикът на САЩ в Румъния Ханс Клем и посланикът на Швейцария в Румъния Артур Матли.

През януари 2018 г. като част от плана на румънската армия за модернизиране на остаряващите колесни машини на сухопътните си войски, GDELS подписа договор с румънската армия за доставка на до 227 бронирани бойни машини PIRANHA 5 в шест различни конфигурации, които ще бъдат произведени в Румъния в рамките на проекта за стратегическо сътрудничество и обмен на технологии между GDELS – Mowag и румънската компания Uzina Mecanică București (UMB).

„Стратегическото сътрудничество между GDELS и UMB е отличен пример за това как планираме да модернизираме нашите въоръжени сили със съвременни технологии. Освен това, то представлява чудесна възможност за румънската икономика да укрепи и поддържа нашата национална индустриална база в този важен сегмент, включително с възможностите за експорт. Горд съм да кажа, че 80% от инвестицията, която влагаме в този проект, ще се върне в полза на нашата местна икономика“, заяви премиерът на Румъния г-н Людовик Орбан, който отбеляза, че неслучайно е избрал именно това събитие за първата си официална публична изява след встъпването си в длъжност.

„За нас е изключителна чест и сме много признателни, че премиерът Орбан, министърът на икономиката Попеску и министърът на отбраната Чука присъстват на церемонията по откриването днес и бих искал да подчертая стабилния и ясен ангажимент на GDELS да стане стратегически доставчик на сухопътни системи за румънската армия.

Откриването на местната производствена линия в UMB бележи първата голяма стъпка към установяване на нашето устойчиво сътрудничество с надеждни румънски партньори“, коментира д-р Томас Кауфман, вицепрезидент на GDELS. „Големият обмен на технологии и местното производство на PIRANHA 5 също представлява огромна възможност за бъдещето на румънската индустрия.“

„Румъния отново доказа, че има капацитет да произвежда висококачествени военни продукти в рамките на собствените си граници. Заводът на UMB е модернизиран и приведен в съответствие с международните стандарти, благодарение на този договор, и сега е едно модерно производствено съоръжение за ключов проект от нашите програми за военни поръчки. Сътрудничеството с GDELS ще изведе UMB на водеща позиция сред румънската военна индустрия “, заяви Михай Рафиу, генерален директор на UMB.

General Dynamics European Land Systems (GDELS) е една от компаниите, поканени да участват в търга за придобиването на нови бронирани бойни машини за българските сухопътни войски и в предложението, което подготвя, също е отделено значително място на трансфера на технологии и дългосрочното партньорство с българската индустрия.

За компанията

General Dynamics European Land Systems със седалище в Мадрид, Испания е част от General Dynamics (NYSE:GD). GDELS оперира на шест различни локации в Европа – Австрия, Чехия, Германия, Испания и Швейцария. С над 2 300 висококвалифицирани служители компанията проектира, изработва и предоставя земни бойни системи от световен клас, включително колесни и верижни машини, амфибии, мостови системи, оръдия и амуниции на клиенти в цял свят.

За повече информация посетете: www.gdels.com

Още...

Bridgestone в дигитално партньорство с Microsoft

Bridgestone в партньорство с Microsoft за създаването на иновативна система за мониторинг на гумите за допълнително увеличаване на безопасността   Посредством партньорството си с Microsoft,...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK УниКредит Булбанк е финансовата институция, която ще застане до инвеститора Недвижими Имоти Дивелъпмънтс в изграждането...
- реклама -