събота, октомври 24, 2020

BTA: Световна премиера на летящо такси край Париж

BTA: Световна премиера на летящо такси край Париж

Германската компания за летящи автомобили Volocopter демонстрира потенциално нов метод за градски транспорт в бъдеще. На летище, близо до Париж, производителите направиха демонстрация на най-новия прототип на въздушното такси. Моделът е четвърто поколение, наречен VoloCity.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Искаме да ви представим световната премиера, да позволим на всички вас да видите и да усетите летящото такси. Безопасно е, всичко е електрическо и е невероятно тихо, така че насладете се на нашия VoloCity".
Моделът е насочен към придвижване в градска среда, излита и каца вертикално. Работи с девет електрически батерии и може да превозва пилот и един пътник. Таксито ще има пробег от 35 километра и максимална скорост от 110 км в час. Създателите му се надяват, че това ще революционизира пътуването ни в големите градове.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Това е нашето превозно средство от четвърто поколение, това е автомобилът, който е проектиран да работи в градовете и за това той ще отговаря на най-високите нива за безопасност, които Европейската агенцията за авиационна безопасност ни налага съгласно новия регламент, въведен за тези видове превозни средства. Така че това е първото търговско сертифицирано въздушно такси в света".
Ако и следващите тестове са успешни, властите в Париж се надяват да имат готов прототип за демонстрационни полети по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Остават ни само още две години от окончателното сертифициране, така че очакваме към края на 2022 г. да видим първите търговски маршрути и да се надяваме, че това ще бъде Париж".
Компанията работи и по версия за доставка на безпилотни летателни апарати, наречени Volodrone.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter:
"Имаме два различни типа, единият е пътническият автомобил, който виждате тук, Air Taxi, а също така имаме тежкотоварен безпилотен самолет. С това можем да направим революция в градската логистика, така че наистина става въпрос за един нов свят в транспорта както за пътници, така и за стоки. И ние смятаме, че има конкретни случаи и маршрути, където можем да прибавим огромен потенциал в съществуващите опции. Така че ние смятаме, че това е част от решението на проблемите. Няма да бъде самото решение, но ще даде атрактивни възможности за решения на конкретни случаи и маршрути в контекста на града".
Производителите на Volocopter вече си представят как техните електрически хеликоптери с две седалки, захранвани от батерии, ще излитат и кацат от площадки, разположени в големите градове.
Видео: Асошиейтед прес.
Материалът може да се види и в сайта на БТА:
http://www.bta.bg/bg/video/show/id/0_ut6yeg8p
Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Още...

Bridgestone лансира мотоциклетните гуми Battlax Sport Touring T32 и T32GT, поставяйки нов еталон в категорията

• Battlax Sport Touring T32 прилага най-съвременната технология Pulse Groove Pattern на Bridgestone за подобрено цялостно представяне на мокри настилки. • Bridgestone Battlax Sport Touring...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

Връчиха 15 златни статуетки на Черноморските лидери в бизнеса и туризма

Шестото издание на Морските Оскари отличи героите в ковид-кризата 15 златни статуетки отличиха постиженията на бизнеса и туризма по родното Черноморие снощи на сцената на...
- реклама -