неделя, септември 27, 2020

BTA:Интервю с Невен Тиквица, Международни продажби – HENSOLDT

BTA:Интервю с Невен Тиквица, Международни продажби - HENSOLDT

Невен Тиквица: Казвам се Невен Тиквица и съм член на международния екип за продажби на HENSOLDT. Заемайки тази длъжност, аз нося отговорност да подкрепя всички дейности за развитие – развитие на бизнеса и продажбите в региона на Централна и Източна Европа.
Въпрос: Какви са основните заплахи за бронираните машини днес?
Невен Тиквица: Говорим за РПГ – гранати с ракетно задвижване; говорим за противотанкови управляеми ракети, така че това са заплахите, от които самозащитата трябва да осигурява защита.
Въпрос: Кои са основните изисквания за системата за самозащита?
Невен Тиквица: На първо място, каквато и нова подсистема да поставите на платформата, тя не влошава функционалността на самата платформа, което означава конкретно и правилно тегло, размер и, разбира се, консумация на енергия, защото ние не искаме да намалим функционалността на която и да е друга подсистема, която вече е монтирана на машината. Също така самозащитата изисква много добро оборудване, което да открива навреме, да идентифицира и проследява потенциалната заплаха. И, разбира се, това, което клиентите много харесват, е да има система, която е мащабируема, което също се оценява високо от гледна точка на финансовата схема на инвестицията за такъв вид инсталация и интеграция.
Въпрос: Какви са основните характеристики на MUSS?
Невен Тиквица: MUSS е решение на HENSOLDT за самозащита на бронираната машина, което означава, че има два вида сензори за откриване на потенциална идваща заплаха. Единият тип сензор е с ракетно предупреждение, а другият е с включен лазерен предупредител. Имаме два вида противодействия, едното е лазерен заглушител, който може да се завърти на 360 градуса, за да сме сигурни, че можем да открием и можем да заглушим идващата заплаха, и диморазпределител – насочен разпределител за дим. В зависимост от заплахата, приближаваща се към машината, тези противодействия се включват в автоматичен режим.
Въпрос: Как може HENSOLDT да подкрепи модернизацията на въоръжените сили на България?
Невен Тиквица: България като член на ЕС, а също и член на НАТО, играе ключова роля в региона от гледна точка на сигурността. Също така, като държава-член на НАТО, трябва да се спазват много стандарти по отношение на оперативната съвместимост с другите страни от НАТО в случай на съвместни операции. В този случай спазването на стандартите на НАТО е ключова задача за всеки член на НАТО, особено на новите членове на НАТО, където имаме различни технологии от миналото, от историята, които трябва да бъдат осъвременени. Именно тук България се справя отлично като започна проекта за модернизация, програмата за модернизация, цялостната програма за модернизация, където старите платформи – въздушни, наземни и други платформи, когато могат да бъдат използвани отново, трябва да бъдат оборудвани със стандартизирано оборудване от НАТО, например за самозащита, радарни системи, особено когато става въпрос за IFF, система за разпознаване „свой-чужд”. Така че в общи линии в това отношение българската армия върши чудесна работа, като се стреми да отговори на всички изисквания на НАТО.
Въпрос: Какви са вашите планове за включване на местната индустрия в България?
Невен Тиквица: Така например в България ние организирахме няколко срещи, презентации, демонстрации и нещо повече – в началото на тази година организирахме бизнес събитие с цел да представим HENSOLDT – какво правим, как го правим, а също и за да получим повече информация за местната индустрия. И събитието, трябва да кажа, беше изключително успешно, защото срещнахме толкова много добри компании, висококачествени компании с огромна история зад гърба си, които могат да отговорят не само на нуждите на този конкретен проект в България, но могат напълно да се впишат във веригата за доставки, както казах, за други проекти по целия свят.
/ПП/

Още...

Firestone пуска на пазара Performer Extra – гуми с 20% по-дълъг живот

Базирани на популярните гуми Firestone Performer 85 и 70, новите Firestone Performer Extra са с 20% по-дълъг живот.1 Удълженият живот на гумата спомага...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

Връчиха 15 златни статуетки на Черноморските лидери в бизнеса и туризма

Шестото издание на Морските Оскари отличи героите в ковид-кризата 15 златни статуетки отличиха постиженията на бизнеса и туризма по родното Черноморие снощи на сцената на...
- реклама -