Д-р Неделчо Тотев: Все още не са ни изплатени парите за работа с ковид пациенти за август

Покрай ковида се оказа, че могат да се правят много компромиси във всяко едно отношение. Сега всичко се либерализира. Има една, да го кажа, заигравка, закачка, която, ако тръгнем да гадаем, ще се окаже, че понеже сме на зор, правим всичко.“ Това каза пред БНР д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници и директор на болницата в Чирпан. Той коментира удължаването на изтекъл срок на годност на ваксини и посочи, че така бихме могли да удължим срока и на останалите лекарства.

Според д-р Тотев ваксинирането в никакъв случай не бива да е задължително, защото  всеки си има право на избор.

В болницата не са правили статистика колко от пациентите им с коронавирус са ваксинирани и колко не са. Обработват се огромни масиви с документация за всеки ковид пациент, посочи Неделчо Тотев.

„Не знам кой какво да прави. Да лекуваме ли, да седнем да назначаваме някакви технически сътрудници, повече от персонала, другия, за да може да готви, някому да върши работа…“

Едно от отделенията в болницата в Чирпан работи само с ковид пациенти, поясни д-р Тотев. В лечебното заведение няма деца с коронавирус.

В болницата в Чирпан все още не са изплатени средствата за работа с ковид пациенти, изтъкна болничният директор.  

„Парите не са ни преведени по сметките, но ние сме ги раздали на персонала с налични резерви.“

Тотев призова това да се върши малко по-експедитивно, защото се създава напрежение.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Материалът Д-р Неделчо Тотев: Все още не са ни изплатени парите за работа с ковид пациенти за август е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search