Даниел Янев: Липсват политическите дебати в тази кампания

„В тази предизборна кампания е доста тихо, като националните телевизии доста радикално са променили редакционната си политика. Една от тях изцяло се отказа от формата дебат – канят се за индивидуални интервюта или по двама представители на политическа партия, което лишава зрителите от дискусионната форма“ каза в „Хоризонт до обед“ Даниел Янев от младежката платформа “Лъжеш ли“.

Инициативата “Лъжеш ли?” проверява политически твърдения в хода на предизборната битка чрез участията на политиците в основните медии.

“Сега в тази кампания следим 40 кандидат депутати от 7 основни партии прибягват до лъжи за да привличат избиратели. Тоест сега политиците, кандидат депутатите се чувстват много по-комфортно, те нямат опонент, който да ги конфронтира.

Затова искахме да наблюдаваме и в тази кампания телевизионните дебати, но не се получава, защото такива липсват. Това е лошо за избирателите, защото те не могат да направят своя информиран избор”, смята още Янев.

Даниел Янов посочи още пред БНР, че политиците подвеждат най-често в твърденията си за икономическите данни и за социалното състояние на българите.

Още по темата в звуковия файл.

Материалът Даниел Янев: Липсват политическите дебати в тази кампания е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search