Дават безплатен билет за волейбол срещу кръводаряване

Българската федерация по волейбол и кръвният център във Варна организират ден на благотворително кръводаряване. Първите 40, включили се в кампанията, ще получат билет за мач на волейболните национали. Кампанията по кръводаряване ще стартира на 3 август (събота) от 9.00 до 14.00 часа в кръвния център във Варна (бул. „Цар Освободител“ 100, в двора на Окръжна болница). Благотворителната инициатива ще продължи и от понеделник (5 август) до петък (9 август), деня на първия мач на България от олимпийската квалификация. През седмицата работното време на Кръвния център е от 8.00 до 18.00 часа (с почивка за дезинфекция от 13.00 до 13:30 часа).

От 9 до 11 август Варна ще е домакин на изключително важната олимпийска квалификация. Отборът на България, воден от Силвано Пранди, ще трябва да постигне три победи срещу трите си съперника – Египет, Пеурто Рико и Бразилия, за да се сдобие с виза за Токио. Задачата е трудна, а подкрепата от публиката е много важна за отбора.

И трите мача на момчетата на Пранди са от 20.30 часа, като първо волейболистите ни се изправят срещу Египет, в събота ще е двубоят с Пуерто Рико, а черешката на тортата е оставена за неделя, когато националите ни се иправят срещу Селесао. Само победителят в квалификационния турнир получава квота за Токио 2020, а вторият в класирането ще има още една последна възможност – на континентална квалификация, която ще бъде в началото на следващата година.

Материалът Дават безплатен билет за волейбол срещу кръводаряване е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

Start typing and press Enter to search