събота, декември 5, 2020

Дом на морето във Виена – Haus des Meeres

Искате ли да видите очарователни същества от тропическите и морските региони? Точно в 6-ти район на Виена в Дом на морето (Haus des Meeres) ще имате тази възможност! Там можете да очаквате спиращо дъха пътешествие до най-страшните, странни и красиви животински и растителни видове на земята.

Дом на морето във Виена е първият адрес за любителите на тропическия и морски живот, на който трябва да отидат. На площ от 5000 м² има повече от 10 000 животни.

В секцията на терариумните животни могат да се видят крокодили, отровни змии, боа удушвач и саури. Основната атракция на тропическата морска част са огромните рибни аквариуми, акулите, морските костенурки, многото различни корали и т.н. Центърът на тропическите води е аквариумът с пирани.

Новото приключение, което могат да изживеят посетителите на Дом на морето, е Тропическата къща, където могат да се срещнат със свободно движещи се маймуни и птици.

ВАЖНО: Храненето и докосването на животните е строго забранено, защото могат да станат сериозно болни поради неправилно хранене!

След успеха на Тропическата къща, която даде на посетителите различно изживяване, концепцията за свободно движещи се животни беше приложена и в “Emmerich Schlosser-Krokipark”. Като любопитство, една част от дъното на аквариума е направена от стъкло, така че посетителите да могат да видят директно обитателите му.

Разделът за Средиземно море предоставя преглед на различните му форми на живот: актинии, змии, миди, раци, морски таралежи, морски звезди и риба.

Източник https://www.bgmedia.at/дом-на-морето-haus-des-meeres

Още...

Лошото момче с плюшено сърце

  Ултра проходим SUV, тегло от над 2 тона, лош поглед и идеалният кандидат за главна роля в някой апокалиптичен филм, където спасява всички, преминавайки...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

Връчиха 15 златни статуетки на Черноморските лидери в бизнеса и туризма

Шестото издание на Морските Оскари отличи героите в ковид-кризата 15 златни статуетки отличиха постиженията на бизнеса и туризма по родното Черноморие снощи на сцената на...
- реклама -