Дом на морето във Виена – Haus des Meeres

Искате ли да видите очарователни същества от тропическите и морските региони? Точно в 6-ти район на Виена в Дом на морето (Haus des Meeres) ще имате тази възможност! Там можете да очаквате спиращо дъха пътешествие до най-страшните, странни и красиви животински и растителни видове на земята.

Дом на морето във Виена е първият адрес за любителите на тропическия и морски живот, на който трябва да отидат. На площ от 5000 м² има повече от 10 000 животни.

В секцията на терариумните животни могат да се видят крокодили, отровни змии, боа удушвач и саури. Основната атракция на тропическата морска част са огромните рибни аквариуми, акулите, морските костенурки, многото различни корали и т.н. Центърът на тропическите води е аквариумът с пирани.

Новото приключение, което могат да изживеят посетителите на Дом на морето, е Тропическата къща, където могат да се срещнат със свободно движещи се маймуни и птици.

ВАЖНО: Храненето и докосването на животните е строго забранено, защото могат да станат сериозно болни поради неправилно хранене!

След успеха на Тропическата къща, която даде на посетителите различно изживяване, концепцията за свободно движещи се животни беше приложена и в “Emmerich Schlosser-Krokipark”. Като любопитство, една част от дъното на аквариума е направена от стъкло, така че посетителите да могат да видят директно обитателите му.

Разделът за Средиземно море предоставя преглед на различните му форми на живот: актинии, змии, миди, раци, морски таралежи, морски звезди и риба.

Източник https://www.bgmedia.at/дом-на-морето-haus-des-meeres

Start typing and press Enter to search