събота, май 30, 2020

Поддържнане на фейсбук страница

Развитие и поддържане на фейсбук страница?

Да, не е лесно. Да, нужно е за всеки бизнес, независимо от бранша.

Но щом сте тук, значи имате интерес.

Поддържане на фейсбук страница не е само пускането на снимки, видео и линкове към статии. Разбира се, ако искате да приобщите група хора, които могат да са ваши бъдещи клиенти, се изисква истинска работа, а не просто „отбиване на номера“.

Как да не отбивате номера? Назначете си човек, който ще се занимава с поддържане и развитие на вашата фейсбук страница. Не натоварвайте с тази работа, като нещо допълнително и малко, някого, който вече работи при вас на друга длъжност. Това е тайната на успешните фейсбук страници. Ако не разполагате с голям бюджет, то просто наемете специалист на свободна практика и се договаряйте месец за месец. Къде да го търсите? Попитайте ни чрез формата за контакт. Имаме доста познати, които се занимават само с това.

А междувременно да поговорим за важните точки, които трябва да обсъдите. Първото и най-важно нещо – изискайте стратегия за развитие и поддържане на фейсбук страницата ви. По това ще познаете и доколко професионално е отношението и работата, които са важни за крайните резултати. Изработването на стратегия за поддържане на фейсбук страницата трябва да съдържа и ясна представа за комуникацията с потребителите. В никакъв случай не бива всичко да приключва до постването на снимка или линк.

Изграждането на позитивен имижд също трябва да е в основата на общуването. Фейсбук страницата е една малка, лична, профилирана медия, която може да ви донесе висок рейтинг, много почитатели и потребители. Няма да сте фен на някоя телевизия или радио, ако само ви пускат реклами.

Следващата важна, опорна точка е ежедневното публикуване и общуване. Може да са само две-три публикации на ден, но поддържат страницата жива.

Независимо от целта на фейсбук страницата ви и тематичната насоченост, добре е поне веднъж в седмицата да се публикува линк или снимка на важно събитие от житейско естество, национално значение, а защо не и международно.

Съществена част от развитието и подъдржане на фейсбук страницата ви е да се отговаря на всички въпроси, критики и похвали, които феновете ви постват. Това изисква ежедневен мониторинг.

Създаването на събития, бележки, анкети е важен маркетингов похват, полезен не само за поддържане на фейсбук старница, а носи полезна обратна връзка с потребителите на стоките и услугите, които предлагате.

Добре поддържана фейсбук страница може да генерира голям трафик към уеб сайта ви. Големият плюс, когато Гугъл ви пренебрегва и не ви показва в челните резултати при търсене по определени ключови думи и фрази. В този ред на мисли, фейсбук постовете доста бързо се индексират от търсачките, което е огромен плюс, но за това вече са нужни специалисти, които да поддържат правилно и ефективно страницата ви.

Успех!

И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:

ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА Е

ЕФЕКТИВНА РЕКЛАМА В ИНТЕРНЕТ

Още...

Министерството на отбраната на Испания разреши…

Министерството на отбраната на Испания разреши на 4 компании - INDRA, SANTA BÁRBARA SISTEMAS, SAPA И ESCRIBANO, да създадат партньорство, което да изпълни програмата...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

Знаменитости в помощ: Топ-модел на Playboy  Жанета Осипова, наред с мъжкарите Калин Терзийски и Деан Донков се изправя срещу COVID 19

Звездите, които смело се изправят срещу корона - вирус Нежна и по душа, Жанета Осипова се записа като доброволец към БЧК. „Като млад и силен човек...