Фирма плаши шеф на болница със спецпрокуратурата

Директорът на на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в Курило д-р Цветеслава Гълъбова е била заплашвана заради възложена от нея обществена поръчка. Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук.

„На болницата целево бяха отпуснати средства за смяна на дограма и топлоизолация, естествено пуснахме процедура по ЗОП, на която се явиха две фирми“, обяснява предисторията на скандала д-р Гълъбова. По думите й представител на изгубилата компания започнал настоятелно да звъни в болницата с искане за среща с нея. Преди дни, въпреки официалната оптуска на д-р Гълъбова, срещата все пак се осъществява, като на нея присъствали и членовете на комисията. На фирмения представител му били обяснени пропуските, заради които не са спечелили, а Гълъбова му препоръчала да подаде жалба, щом се смятат за несправедливо оценени.

„Господинът ми заяви в прав текст: „Много неща се знаят за вас и тази болница, има си АДФИ, има си Специализирана прокуратура и ще си потърсим правата“, пише в поста си директорката на „Св. Иван Рилски“ в Курило. „Щом на такова ниско ниво – конкурс по ЗОП в психиатрия, на стойност 250 хиляди лева („дребни пари“ по израза на представителя на фирмата) се размята спецпрокуратурата като бухалка, си представете в големите игри какво става. За първи път изпитах истински бяс, задуших се от безсилието си да се преборя честно с тази войнстваща простотия и арогантност. И си дадох сметка, че това е мракобесие. Щом това жалко човече си позволява да заплашва директно институция, която би трябвало да всява уважение, а не страх от саморазправа, значи играта на демокрация е приключила“, изригна във Фейсбук д-р Цветеслава Гълъбова.

Материалът Фирма плаши шеф на болница със спецпрокуратурата е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

Start typing and press Enter to search