Генералният директор Константин Каменаров посрещна Горан Брегович в БНТ

 Геният на балканската музика Горан Брегович гостува в БНТ ден преди концерта си в Пловдив. Той бе посрещнат лично от генералния директор на Националната телевизия.

 Тази година музикантът ще зарадва родната публика с най-новия си проект, наречен “Три писма от Сараево”, посветен на вечната тема на Балканите – как да живеем в разбирателство, като съхраним основните човешките ценности. В специално интервю за Обществената медия Брегович разказва за случайностите в живота, които често могат да променят изцяло нечий житейски път, подобно на китарата, която получава като новогодишен подарък от майка си, а впоследствие става негова съдба.

Ще разберем и как се шегуват децата му и с какви ексцентрични подаръци го изненадват днес. Пред репортерката на БНТ Айше Сали той споделя интересни размисли за изкуството, празниците и връзката между тях. Зрителите ще научат, че за него музиката може да се сравни най-сполучливо със солта в яденето. Нещото, което придава вкус и цвят на живота и разчупва порочния кръг на баналното ежедневие. Музиката е празник, затова и босненският музикант не пропуска възможност да бъде на сцената. Непоправим оптимист, завършилият философия Брегович гледа с надежда към бъдещето, убеден, че светът става все по-добър.

Роденият в Сараево Горан Брегович е музикант и композитор, известен със своята филмова музика и един от най-добре познатите по света музиканти от Балканския регион.

Зрителите ще могат да видят цялото интервю на 28 декември 2018 г.

в Сутрешния блок на БНТ.

Start typing and press Enter to search