четвъртък, юни 4, 2020

Евроизбори 2019: Ивелина Василева: Сега в гр. Камено работи европейският фонд

Бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева: Сега в гр. Камено работи европейският фонд „Солидарност“

„Много неща ни обединяват – ние сме от един регион и имаме виждане как искаме той да се развива. Без взаимодействие между местната власт, правителството, Народното събрание и европейските институции, това трудно ще се случи. Целта ни е една – да продължим да утвърждаваме ролята на България в Европейския съюз. Европа не е нещо далечно, ние сме Европа, Камено е Европа. Доказваме го с политиките, които прилагаме“. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева на среща с жителите на Камено. Тя се проведе в залата на читалището в присъствието на кмета Жельо Вардунски и председателя на Общинския съвет Радослав Балтаджиев.

„Бяхме заедно, преодолявайки сериозните щети от наводненията през есента на 2017 г. В тази тежка ситуация се прояви в голяма степен европейската съпричастност – средствата за справяне с бедствията бяха отпуснати от европейския фонд „Солидарност“, припомни Ивелина Василева. Към момента с отпуснатите средства по този фонд се извършва ремонт на пътя Полски извор-Черни връх. След него ще стартира рехабилитиране на отсечката Константиново-Ливада.

Сред обсъдените теми бе и проектът за обхода на Камено, който в момента се проектира и се очаква да стартират строително-ремонтните дейности. „Това е проект, за който много настоявахме да се случи пред МРРБ и АПИ, защото знаем от какво знаечение е той за всички жители на Камено. Най-важна за нас е грижата за хората – нашата цел е в Европейския парламент да работим за това вие да се чувствате сигурни и да живеете в стабилна Европа. За това работим и ние с колегите ми, народните представители от ГЕРБ в региона“ , допълни кандидатът за евродепутат.

Василева коментира промяната на града и населените места в общината по време на мандата на кмета Вардунски. „Местните хора могат най-добре да оценят промяната, която настъпи – благоустроената среда, проекти за подобряване на състоянието на уличната мрежа, на детските площадки. Предстои и старта на големия проект с отпуснати средства от правителството – за цялостна реконструкция и преобразяване на централната част на Камено“, заяви тя по време на дискусията с местните жители.

Сред целите, които Ивелина Василева посочи като приоритетни, са и  постигане на доходи, равни на средноевропейските. Тя коментира, че в последните години са се подобрили финансово-икономическите показатели в страната, има увеличение на средната и минимална работна заплата.

„Хората искат още напълно справедливо. Необходима е подкрепа за малките населени места, за земеделието и други сфери. Като човек, работил в сферата на европейските програми и въпроси, както и в тясната сфера на околната среда, знам колко е важна тази тема за Камено. Имаме добро взаимодействие при работата по екологични проекти с общината. Срещам подкрепа и разбиране във виждането, че чистата и здравословна среда, е най-важната за децата ни. Това е и моята кауза. Аз съм от Бургас и имам амбицията да заложа специален фокус върху Черноморския регион и областта. Знам какъв потенциал има тя, но без лоби и представителство в Европейския парламент, по-трудно ще вървим напред. Бъдете активни на предстоящите избори на 26 май и дайте своята подкрепа всичко това да се случи“, каза Василева.

Още...

Министерството на отбраната на Испания разреши…

Министерството на отбраната на Испания разреши на 4 компании - INDRA, SANTA BÁRBARA SISTEMAS, SAPA И ESCRIBANO, да създадат партньорство, което да изпълни програмата...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK УниКредит Булбанк е финансовата институция, която ще застане до инвеститора Недвижими Имоти Дивелъпмънтс в изграждането...