сряда, октомври 28, 2020

Къде се намира най-безопасното място в самолета

Много хора се страхуват да летят, въпреки че в действителност е много по-опасно когато карате автомобил с висока скорост на път към летището или пък изпреварвате шофьор, който използва телефон докато шофира, пишат от bulgaros.ovh.

Да не говорим за стотиците пияни или дрогирани шофьори по улиците. А съвременните самолети имат изключително акуратни автопилоти, които могат да управляват машината сами. Шансовете да загинете в автомобилна катастрофа са 1 към 5000, а в самолетна катастрофа 1 към 11 милиона.

Най-безопасните места

В историята на самолетостроенето са направени само 2 краш теста. Първият е бил през 1984 и е бил извършен по идея на NASA, а вторият е през 2012 от група учени. Последният краш тест показва, че различните части на самолета поемат различни удари в зависимост от причините, довели до катастрофата. Обобщените резултати показват, че най-големият удар се поема от пилотската кабина, която почти веднага се разделя от останалата част на самолета. Следователно пътниците, стоящи на по-предни места или в първа класа, са с най-голям риск от фатални наранявания. Колкото и да е странно, по-евтините места имат по-голям шанс за оцеляване в самолетна катастрофа.

Краш- тестовите кукли, които са седяли на по- задните места в експеримента, са претърпели само леки наранявания по главата. Обобщавайки резултатите учените смятат, че най-безопасни са местата, които се намират в края на самолета, тъй като те са най-отдалечени от мястото, поемащо най-тежкия удар- пилотската кабина и в същото време са най-близко до аварийните изходи.

Статистическите резултати показват, че куклите, които седят на по-задни редове „умират“ в 28% от случаите, докато куклите от предните редове „умират“ в 40% от случаите. Изследванията на учените показват, че възможно най- безопасното място във всеки самолет е мястото с номер 7А.

„И първа класа, и икономична класа кацат по едно и също време” – Стив Джобс

http://bulgaros.ovh

Още...

Bridgestone лансира мотоциклетните гуми Battlax Sport Touring T32 и T32GT, поставяйки нов еталон в категорията

• Battlax Sport Touring T32 прилага най-съвременната технология Pulse Groove Pattern на Bridgestone за подобрено цялостно представяне на мокри настилки. • Bridgestone Battlax Sport Touring...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

Връчиха 15 златни статуетки на Черноморските лидери в бизнеса и туризма

Шестото издание на Морските Оскари отличи героите в ковид-кризата 15 златни статуетки отличиха постиженията на бизнеса и туризма по родното Черноморие снощи на сцената на...
- реклама -