сряда, юли 15, 2020

Къде се намира най-безопасното място в самолета

Много хора се страхуват да летят, въпреки че в действителност е много по-опасно когато карате автомобил с висока скорост на път към летището или пък изпреварвате шофьор, който използва телефон докато шофира, пишат от bulgaros.ovh.

Да не говорим за стотиците пияни или дрогирани шофьори по улиците. А съвременните самолети имат изключително акуратни автопилоти, които могат да управляват машината сами. Шансовете да загинете в автомобилна катастрофа са 1 към 5000, а в самолетна катастрофа 1 към 11 милиона.

Най-безопасните места

В историята на самолетостроенето са направени само 2 краш теста. Първият е бил през 1984 и е бил извършен по идея на NASA, а вторият е през 2012 от група учени. Последният краш тест показва, че различните части на самолета поемат различни удари в зависимост от причините, довели до катастрофата. Обобщените резултати показват, че най-големият удар се поема от пилотската кабина, която почти веднага се разделя от останалата част на самолета. Следователно пътниците, стоящи на по-предни места или в първа класа, са с най-голям риск от фатални наранявания. Колкото и да е странно, по-евтините места имат по-голям шанс за оцеляване в самолетна катастрофа.

Краш- тестовите кукли, които са седяли на по- задните места в експеримента, са претърпели само леки наранявания по главата. Обобщавайки резултатите учените смятат, че най-безопасни са местата, които се намират в края на самолета, тъй като те са най-отдалечени от мястото, поемащо най-тежкия удар- пилотската кабина и в същото време са най-близко до аварийните изходи.

Статистическите резултати показват, че куклите, които седят на по-задни редове „умират“ в 28% от случаите, докато куклите от предните редове „умират“ в 40% от случаите. Изследванията на учените показват, че възможно най- безопасното място във всеки самолет е мястото с номер 7А.

„И първа класа, и икономична класа кацат по едно и също време” – Стив Джобс

http://bulgaros.ovh

Още...

Bridgestone в дигитално партньорство с Microsoft

Bridgestone в партньорство с Microsoft за създаването на иновативна система за мониторинг на гумите за допълнително увеличаване на безопасността   Посредством партньорството си с Microsoft,...

Алкохол за вкъщи онлайн: Как качественото червено вино помага на здравето?

Българското качествено червено вино е и удоволствие,  и цяр Знаете, червеното вино изкарва токсините от организма. При умерена употреба, например на качествено МЕРЛО, получаваме и...

РЕКЛАМА

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK

УниКредит Булбанк  ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK УниКредит Булбанк е финансовата институция, която ще застане до инвеститора Недвижими Имоти Дивелъпмънтс в изграждането...
- реклама -