Какви са разходите за живот в Германия

През последното десетилетие, голяма част от българите, избрали да търсят късмета си в чужбина, избират Германия, която предлага едновременно стабилна социална политика, спокоен живот и добронамерено отношение от страна на местните хора.

Мой приятел, който живее от година и половина в Мюнхен обича да казва: „Трудно е да мразиш живота в Германия, когато той е изпълнен с първокласна бира, вкусна храна и спретнати алеи за спортуване.“… и все пак няколко допълнителни слънчеви дни и по-добро банкиране няма да навредят на никого, бих добавила!

В сравнение с останалите европейски страни, разходите за живот в Германия са доста приемливи. Месечните разноски за храна, настаняване, дрехи, посещение на културни събития и други, в основни линии съответстват на средните за Европейския съюз. За да бъдем по-конкретни, ще ви струва около 850 евро месечно, за да покриете разходите си за живот. Най-големият от тях е месечния наем.

Намирането на апартамент под наем в Германия, който да съчетава едновременно изгодна цена, добра локация и коректен наемодател, често се превръща в стресиращо преживяване за новодошлите. Още повече, без солидни знания по немски език рискуваме да се превърнем в изкупителна жертва на измамни агенции и некоректни наемодатели.

Това е само един от скритите рискове да заминеш за чужда страна без агенция, която да ти съдейства за намирането на квартира и работна позиция. Доверявайки се на професионалист, със сигурност ще си спестим един куп главоболия и не планирани усложнения.

През последните години, много българи избират да заминат в някои от големите немски градове на работна позиция като надомни болногледачи. Тайната се крие в сигурните условия на труд, финансовата обезпеченост, моралното удовлетворение, осигурената квартира, възможностите на страната и редица други предимства, които надделяват при вземането на важното решение.

Повече за ползите от работата като болногледач или болногледачка може да прочетете тук.

В случай, че и вие сте решили да изпробвате късмета си като надомен болногледач в Германия, съветвам ви да намерите сигурна агенция с дългогодишен опит в тази сфера. Една такава е

Promedica24, която смело определя стандартите в бранша и ще се погрижи да ви осигури всичко необходимо преди и след заминаването.

Start typing and press Enter to search