Локализиран е пожарът край Велинград

Пожарът край Велинград е локализиран. Районът ще остане под наблюдение през цялата нощ. Гасенето продължи повече от 20 часа, но огънят не достигна до къщите на квартал “Анезица”. Прокуратурата ще разследва причините за пожара, каза говорителят на областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов: 
“Изцяло е овладян пожарът благодарение на изключително активната и усърдна работа на пожарникарите от цялата област. На мястото имаше и доброволци, представители на офроуд-клубове, разбира се, и с помощта изключително на община Велинград – предоставена техника, водоноски, верижни машини, така че да бъдат направени просеки. В резултат на тази активна работа пожарът беше локализиран и потушен. Към момента се извършват дежурства на отделни локални огнища, за които има риск евентуално от възобновяване или самозапалване в резултат на по-поривист вятър, но, като цяло пожарът, е овладян. Неговата площ еоколо 1000 декара, като една немалка част от тях представлява иглолистна гора”.
Частично бедствено положение до 12 август е обявено в община Велинград заради разрастващите се пожари в горски местности и задимяването. Мярката е в сила в района на Държавно ловно стопанство „Чепино“ и горско стопанство „Алабак“, както и в местностите „Бачовица“ и „Сивек“.

Материалът Локализиран е пожарът край Велинград е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search