Мика Зайкова: Суверенът не даде мнозинство, той каза – работете заедно

Нека да бъдем консултативни и да работим за мечтата на народа – за просперираща България, за народ, който има достоен живот и е достоен член на ЕС. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна.
С тези думи Мика Зайкова от „Има такъв народ” започна изказването си от най-висшата трибуна. Като най-възрастен народен представител Зайкова открива първото заседание на 46-ото Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС.
Нашият народ ни каза, че не иска да живее повече така и иска промяна. Това излезе от резултатите от изборите. Всички партии на промяната повишиха своя резултат. Това е отговорност.
Суверенът не даде мнозинство на нито една партия, той каза – работете заедно, заяви Зайкова.
Имаме да правим много реформи – реформа в образователната система. Важно е какво учат нашите деца, 37% от завършващите средно образование са функционално неграмотни. Трябва да въведем електронно управление и дигитализация, за които се говорят още от 2004 г. Къде потънаха милионите евро за електронно правителство, добави Зайкова.
Най-важното е да си изберем правителство, отбеляза още тя и подчерта, че е важно какви ще са неговите приоритети и какви политики ще осъществяват. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search