Playboy съветник: „… да усетиш първата контракция и да я прекъснеш преди да започнеш…“

От Playboy България, подготвят нова рубрика в онлайн изданието си Playboy bg

Ще отговарят на интимни въпроси! Въпросите се изпращат на email: news@playboy.bg

А ние успяхме да се сдобием с един от многото съвети. Четете внимателно! 🙂 И практикувайте!

 

… Аз съм 33-годишен хетеросексуален мъж. Моят проблем се появи още когато загубих девствеността си в гимназията. Със сигурност не съм единственият на тази възраст, който е свършил веднага след като момиче е докоснало члена му, но при мен този проблем си остана и досега. Преждевременната еякулация ме преследва като проклятие. Досега съм имал три по-дълги връзки с жени и при трите можех да удържам фронта не повече от 30 секунди. Дори и тогава сексуалният ми живот се състоеше главно от притеснения, че оргазмът ми идва прекалено бързо.  Веднага искам да поясня, че няма никакво значение дали съм пил или не, сутрин ли е, вечер ли е, жената възбужда ли ме извънредно много, или не чак толкова. Отчаян съм! Готов съм да зарежа секса изобщо, още повече че се пристрастих към мастурбацията напоследък, защото никой не вижда колко бързо свършвам. И все пак искам да попитам – Какво не ми е наред, според вас?

 К.Р. от Пазарджик

 

 

Playboy: Приятелю К.Р.! Преди всичко трябва да знаеш, че това не се случва само на теб. Преждевременната еякулация засяга 30% от мъжете на този свят. Те не се различават по нищо от който и да е мъж. Няма никакво значение дали мастурбират или не, какви пози използват при секс, каква е сексуалната им история и опит, или пък душевното им здраве. Това е нещо, с което просто се раждаш, но не бързай да се отчайваш. Ето и най-разпространените съвети на световноизвестни психолози и сексолози, които гарантирано са помогнали на много хора по света (и един, който можеш да изпробваш веднага след като прочетеш отговора):

Първият е упражнение по мастурбиране. Стопиране на изпразването, познато в научните среди като мъжка техника за множествен оргазъм, може да бъде мост между мастурбацията и същинското полово сношение в случай като твоя. Идеята е да хванеш точно момента, когато започва еякулацията, да усетиш първата контракция и да я прекъснеш преди да започнеш да еякулираш. Когато усетиш, че се задава оргазъм – стоп! Това освобождава част от кръвта, която се е насъбрала в пениса да се завърне обратно в основния цикъл на кръвообращението. По този начин си осигуряваш по-дълъг предоргазмен интервал. Опитай да направиш това с някой чисто нов порно видеоклип, който ти изглежда много възбуждащ. (Порно клиповете, вдъхновени от коронавируса, не са добра идея. По-добре пробвай с някой класически порно сюжет, който гарантирано те възбужда много.) Колкото повече успееш да отдалечиш момента на същинското изпразване, толкова повече се приближаваш до следващата си партньорка.

Playboy съветник

Когато вече си с нея: постарай се акцента на половото ви общуване да не пада основно върху твоя пенис. Дори и без ПЕ (преждевременна еякулация) между мъжа и жената има голямо разминаване във времето, необходимо за достигане до оргазъм. На жената и е нужно повече време от мъжа поради ред причини, които сега няма да изброяваме. Има и изключения, разбира се, но не разчитай на това. Преди всичко – образовай се сексуално. Стани експерт по орална любов и ръчна стимулация. Жените имат клитор – знаеше ли за това?  Използвай секс играчки. Говори – еротично, възбуждащо, мръснишки … казвай всичко, което има възбуждащ ефект върху партньорката ти. Освободи фантазиите си. Направи всичко възможно тя да достигне първа до оргазъм или да е на ръба, за да може да свършите заедно. Споделеният оргазъм е по-мощен и е прекрасно изживяване – пожелаваме ти го. Всички тези техники и съвети са важни и полезни за всеки мъж, без значение дали има проблем със скоростта, с която изстрелва ракетата. Колкото по-задоволена е жената, толкова по-пълноценна е и сексуалната удовлетвореност на мъжа.

Техниките са важни, но няма да стане изведнъж. Най-важното е да отпуснеш съзнанието си и да се отдадеш на емоцията, на радостта от секса, като не забравяш по-горните съвети.

Другата линия на въздействие е медикаментозна – чрез съвременни антидепресанти, които имат като страничен ефект забавяне на еякулацията. Не ти ги препоръчваме, освен в много краен случай, след задължителна консултация с лекар-специалист. Не и преди да си опитал всичко, което споменахме. Най-вече защото преждевременната еякулация не е настинка, която се лекува с хапчета. Да не забравяме, че най-големият ни полов орган се крие не в гащите ни, а в черепната ни кутия. Точно заради това работата с преждевременната еякулация не е толкова проста и изисква и ментално усилие. Добрата новина е, че дори и най-малкото положено старание се отплаща многократно, така че не се предавай преди да опиташ, преди да си направил множество опити. И когато си отново в играта, никога не забравяй, че сексуалният акт колкото и да трае, партньорката ти никога няма да стигне до оргазъм от само себе си. Вместо да си мислиш колко дълго ще трае, мисли си как ще я докараш до възбуда, още преди да отворите вратата. И не бързай веднага за краката.

Start typing and press Enter to search