„По стъпките на Алеко с приятел“ – състезание с кауза

На 5 октомври ще се проведе второто издание на планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел“. То се провежда на Витоша и има за цел да предизвика състезатели и семейства да премерят сили с други любители на планината. В надпреварата могат да се включат само отбори, наброяващи от двама до десет души. Целта – най-бързо изминаване на избрания маршрут.
Това казаха в интервю за БГНЕС организаторите на състезанието Димо Христов и Христина Христова от туристическо дружество Боерица“. Миналата година в него са се включили около 180 състезатели като очакванията ни тази година са да преминем границата от 200-250 човека.
„Алеко прави първите си стъпки, неорганизирано, със своя приятел Никола Тантилов, година преди първия масов организиран преход до Черни връх. Двамата тръгват от бул. „Княз Ал. Дондуков“ и в рамките на пет дни минават през с. Железница, изкачват Черни връх, след което слизат до с. Владая и се връщат в София. На него е базирано това социално състезание, което ние организираме. Идеята е да качим колкото се може повече хора в планината и да се посъстезаваме“, заяви председателят на ТД „Боерица“ Димо Христов.
Най-важният елемент в състезанието е социалният, отбелязва Христина Христова. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search