Радев подписа указ с предложение НС да избере Пламен Николов за премиер

Президентът Румен Радев подписа указ с предложение до 46 – то Народно събрание да избере кандидата за министър – председател на “Има такъв народ” Пламен Николов, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Президентът изрази надежда по време на среща с представители на най-голямата парламентарна група, да са успели да съставят правителство, което да работи като “единен и ефективен екип”.

Румен Радев изрази надежда ИТН да продължава да търси конструктивен диалог в парламента по приоритетите в интерес на българските граждани.

По-рано днес ИТН представи официално на президента състава и структурата на предложението си за кабинет.

Партията държи на Петър Илиев като кандидат за министър на вътрешните работи, въпреки твърденията за плагиатство. Илиев ще е и вицепремиер по сигурността и вътрешния ред, ако идната седмица парламентът подкрепи кабинета. Другият вицепремиер в проектокабинета е Ради Найденов, който е и кандидат за външен министър, а като заместник-министър-председател ще отговаря по европейските въпроси.

Следващата седмица Народното събрание ще гласува номинираният за премиер, структура и състав на правителство, предложено от ИТН.

Материалът Радев подписа указ с предложение НС да избере Пламен Николов за премиер е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search