Реклама в сайт за пътешествия, празници, пожелания

http://pojelania-podaraci.eu

Онлайн изданието „Пожелания – подаръци“ е във виртуалното пространство от края на откомври 2012 г. Категориите, които характеризират изданието са: „ГОЛЕМИ ПРАЗНИЦИ“, „ЛИЧНИ ПРАЗНИЦИ“,ПРАЗНИЦИ“, „ПОЖЕЛАНИЯ“, „ПОВЕРИЯ“, „ПЪТУВАНЕ“, “ПОДАРЪЦИ“, „ТРАПЕЗА“, „ПОРФЕСИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ“,ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ“. Насочеността е житейска – всичко за празниците – религиозни, професионални или лични: рожден ден, имен ден, сватба, кръщене, ергенско и моминско парти и други. В онлайн изданието се публикуват и примерни пожелания за всеки повод и празник, както и интересни статии за подаръци, поверия, ритуали, символика, молитви, благодарности, легенди, фън шуй. Обособена е и категория за празничната трапеза. Категория „ПЪТУВАНЕ“ е разделена на две основни подкатегории – БЪЛГАРИЯ и СВЯТ. Тази категория е мястото за пътешествия, екскурзии, интересни за посещение места в България и по света.

Реклама в сайт за пътешествия

Основният трафик в http://pojelania-podaraci.eu се генерира от търсачката „Гугъл“. С от 300 до 500% се увеличава трафикът, когато наближава определен празник. Сайтът е индексиран добре в Гугъл и при търсене на популярни ключови дули и фрази, свързани с определени празници, това носи изключително висок трафик в сравнение за блог с такава тематика. Трафикът на сайта се увеличава в пъти, когато статиите се разпространяват (умишлено) във фейсбук. Поради тази причина посещенията често варират от 400 до над 5 000 дневно.

„Пожелания-подаръци“ е подходящо онлайн издание за публикуване на ПР статии, спонсориране на публикации, банер реклама. PR на Гугъл е 2, което е в полза, ако в изданието има линк към вашия сайт. Тенденцията за увеличение на дневните уникални посещения става все по-трайна. Всяка статия се популяризира и във фейсбук. Източниците на информация са книги и статии от етнографи, разкази и поверия, събирани предимно от възрастни хора. Онлайн изданието е отбелязано в не една статия в Уикипедия, което носи допълнителен трафик, освен имидж.

Разликата от останалите интернет издания с тематика: празници, пожелания, пътешествия, подаръци, поверия? Сайтът публикува статии с информации, събирани от авторитетни източници. Пътешествията и екскурзиите са и от лични впечатления и опит. Изданието е отворено за всеки човек, който иска да сподели това, което го вълнува по съответните обособени категории. Потребителите участват и като автори. Голяма част от информацията в сайта е от споделен личен опит на редакторите, читатели и приятели. Статиите са авторски, а не копирани от други издания. Изданието има постоянни почитатели, които се увеличават ежемесечно.

Start typing and press Enter to search