Рок група се разгневи на Борис Джонсън, че използвал нейна песен на конгреса на торите

Британската рок група Friendly Fires се разгневи на Консервативната партия, че е използвала нейна песен преди речта на лидера на партията и премиер на страната Борис Джонсън на конгреса на торите в Манчестър.

В изявление на групата се казва, че ще направи всичко каквото трябва нейната песен „Blue Cassette“, на чийто фон влезе Борис Джонсън, за да поизнесе заключителната си реч на конгреса, да не бъде използвана повече от торите.

Инди групата Friendly Fires разпространи незабавно след случилото се остра декларация, в която се казва, че не е доволна името ѝ да се свързва с консерваторите или Борис Джонсън, наричайки ги с доста нецензурна дума. Групата посочва, че никой не е искал разрешението ѝ и ако Борис Джонсън е искал да приповдигне духа си, излизайки на сцената, е трябвало да пусне запис от място, където се раздава храна за бедни и бездомни.

По подобен начин бившият американски президент Доналд Тръмп си навлече гнева на световно известни музиканти, използвайки на неговите митинги техни произведения.

Сред тях бяха Адел, Брус Спрингстийн, сър Елтън Джон, Фарел Уилямс и групите Аеросмит, Гънс енд Роузис, Ролинг Стоунс и Вилидж Пийпъл.

Материалът Рок група се разгневи на Борис Джонсън, че използвал нейна песен на конгреса на торите е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search