Шестима журналисти на БНТ с приз за висока езикова култура в ефир

Шестима журналисти от Българската национална телевизия бяха наградени за безупречния български език, който поднасят от екрана. Наградата се връчва за 15-а поредна година от студентите на Факултета по славянски филологии на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, след като в продължение на цяла година са следили речта на журналистите от българските медии.

Водещият на “Панорама” Бойко Василев, журналистът Георги Любенов от “Денят започва с Георги Любенов”, водещата на “Референдум” Добрина Чешмеджиева, лицето на “По света и у нас” Спас Кьосев, водещата на предаването “Култура.БГ” Анна Ангелова и журналистката Поли Златарева от “Още от деня” получиха тази година наградата за висока езикова култура в ефир.
“Българската национална телевизия винаги е държала най-високо летвата за чистота на българския език, за качествено, истинско и сериозно съдържание.

Именно по тази причина настоящата награда е особено ценна за нас. Признанието е за всички нас от обществената телевизия, защото това е трудът на над 600 студенти, които са дали персоналната си оценка за всеки един от журналистите. Радостта ни е голяма, но това прави голяма и отговорността. Надяваме се, че и за в бъдеще няма да ви разочароваме”, oтбеляза Добрина Чешмеджиева при получаването на приза. Деканът на Факултета по славянски филологии доц. Бойко Пенчев пожела успех на журналистите в битката срещу ширещия се в социалните мрежи агресивен език.

Start typing and press Enter to search