Сиегнали в прокуратурата в Плевен за откриване на избирателна секция в Делменхорст, Германия

В прокуратурата в Плевен са постъпили сигнали от български граждани във връзка с подадени заявления за откриване на избирателна секция в град Делменхорст, Германия.

ъмненията са за злоупотреби с лични данни.

Това е една от четирите преписки в прокуратурите в Плевен, които се отнасят до предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли, съобщиха от АП-Велико Търново.

Другата е от служител на ОД на МВР-Плевен и касае “евентуално купуване на гласове”. Тя съдържа сведение за среща на полицейски служител с гражданин от Плевен, който е дал информация за лица, осъществяващи дейност по “купуване на гласове” в Плевенска област.

Поради липсата на достатъчно данни Районната прокуратура е възложила извършване на проверки от ОД на МВР за установяване на обстоятелствата.

Вчера в Районната прокуратура в града е постъпил сигнал от ДАНС-Плевен. Поради липса на достатъчно данни в него, прокуратурата е възложила проверка на полицията

Материалът Сиегнали в прокуратурата в Плевен за откриване на избирателна секция в Делменхорст, Германия е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search