Sofia Fashion Runway – Най-мащабното модно събитие, организирано досега в България

Най-мащабното модно събитие, организирано  досега в България, ще се проведе между 14 и 19 октомври, 2019 година. В рамките на 6 вечери, на 6 различни локации в София, ще се състоят дефилета, които ще представят най-значимите  български и световни дизайнери, и актуалните тенденции при  водещите модни брандове.

Организатор на Sofia Fashion Runway е модната медия The Fashion Ministry (Министерство на модата), която ще стартира на 22 август 2019 година. The Fashion Ministry и Sofia Fashion Runway са проекти на Владимир Иванов – един от основателите и бивш съсобственик на Софийската седмица на модата.

,,Модата е начин на самоизразяване, който ни позволява да  влизаме в много и различни социални роли. Тя е възможност да се отпразнува различието на света, в който живеем. Модата е огледалото, която е необходимо, за да видим колко интересен е животът. Тя е способ да се измерва настроението ни и помага при определянето на различните аспекти на личността. В същото време не бива да я вземаме много на сериозно, защото така ще загубим удоволствието от нея. Ето защо стигнах до идеята за такова мащабно събитие. От опита си до сега мога убедено да твърдя, че в България до момента не е правено подобно нещо, защото предизвикателството е голямо – от една страна да се представи по най-адекватен начин какво правят съвременните български дизайнери, които през последните години имат все по- голям успех и на световната модна сцена. А от друга страна да съизмерим това с дизайнерите, които сме поканили от чужбина. Българската модна индустрия заслужава да бъде представена по начин отговарящ на всички световни изисквания и стандарти за такова събитие. Целта ни е Sofia Fashion Runway да се утвърди като най- престижното събитие за мода в България.“

Изборът на локациите за 6 вечери на Sofia Fashion Runway  ще отговаря на тематичните дефилета, на които ще бъдат представени колекции на утвърдени български и чужди дизайнери, тенденции при аксесоарите и бижутата, висша мода и др. Специален акцент на събитието ще бъде представянето на млади български дизайнери, които завършват обучението си по моден дизайн в български и чужди университети.

Повече информация за Sofia Fashion Runway може да откриете на

www.thefashionministry.com

Start typing and press Enter to search