Трета фаза за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от Covid бизнеси

От тази седмица започва третата фаза за подкрепа на компаниите с оборотен капитал, ако са пострадали от ограниченията, свързани с коронавируса. Осигурени са нови 55 милиона лева за фирмите.

За да се възползват от финансиране по трета фаза на програмата за оборотен капитал, фирмите трябва да докажат, че имат преустановени дейности или затворени обекти в периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването, подчертават от Националната агенция за приходите. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават отново по електронен път през електронния портал на приходната агенция. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни.

От агенцията съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, да подадат годишните си отчети в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.

До момента по мярката са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

Материалът Трета фаза за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от Covid бизнеси е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search