Знаменитости в помощ: Топ-модел на Playboy  Жанета Осипова, наред с мъжкарите Калин Терзийски и Деан Донков се изправя срещу COVID 19

Звездите, които смело се изправят срещу корона – вирус

Нежна и по душа, Жанета Осипова се записа като доброволец към БЧК.

„Като млад и силен човек смятам, че е редно да не се крия у дома, а да се „бия на фронта”, затова станах доброволец в БЧК. Надявам се повече хора да ме последват. В момент на криза трябва да бъдем единни, да си помагаме, а не да всяваме паника един в друг. И най-вече в подрастващите. Като педагог ще кажа съвсем отговорно, че този страх и паника се отразяват на менталното им здраве”, споделя топ-модела на Playboy България.

 Тони Димитрова отговаря на горещ телефон за поръчки на хранителни продукти и лекарства. Инициативата е в подкрепа на самотни, болни или възрастни хора.

“Сега не е време за песни, а да си помагаме. Важно е да помагаме. Животът е прекрасно място и за да останем по-дълго в него, трябва да си останем известно време вкъщи“, споделя певицата.

Стайко Мурджев – един от най-известните ни театрални режисьори също се включва като доброволец.

„За мое огромно съжаление в този момент, аз не съм медицинско лице, не мога да помогна на тялото ви, но въпреки това, мога да се отзова, ако имате нужда от каквато и да е друга подкрепа, отварям собствена гореща линия“, споделя той фейсбук профила си.

Допълва:  „мога да се боря заедно с Вас с институции, мога да превеждам на ваши чуждоговорящи близки, мога да дам съвет, мога да се смея с Вас, мога да мълча с Вас по телефона, ако това ще Ви накара да се чувствате добре. Мога да бъда с Вас“.

Филип Аврамов, разнася храна и лекарства на възрастни и трудноподвижни хора в столичния район „Витоша“.

„Готов съм да помогна на хората и държавата със “Жива сила“…Безработен съм и ако се наложи мога да бъда доброволец, споделя актьора. „Грижа се за две семейства, имам своите отговорности, но това не изчерпва моят дълг към обществото, към тези, които имат нужда от помощ. А може би и това е единственият начин да се справим с тази криза – всеки от нас да забрави за своите “Несгоди“ ….Дошло е време да бъдем по-добри към Другия.“

Калин Терзийски, ден преди рождения си ден на 22 март също се записва за доброволец. Най-вероятно той ще бъде активен и полезен в качеството си на психиатър, каквато всъщност е професията му. Той е практикувал до 2000 г. във втората по големина психиатрична болница в България.

Деян Донков също обяви публично с видео в Инстаграм, че е готов да се включи като доброволец.

По материали от в. Монитор

 

Start typing and press Enter to search