Дърворезба – darvorezba.org

Уеб сайтът http://darvorezba.org представя ръчната изработка на резбовани тавани, розетки, мебели, аксесоари, сувенири, иконостаси, кръстове, пана, рамки. Подаръци от дърворезба за специални поводи.
Дърворезба за дома, офиса, хотели и заведения.
Изпълнение на индивидуални поръчки.

Произведенията на изкуството от дърворезба са на резбарско ателие “Глушков”, гр. Трявна, което работи по лични идеи и проекти.
Изработване и проектиране на:
-резбовани тавани
-иконостаси
-олтарни двери
-пана и сувенири
Мебели от масивна дървесина:
-дъб
-череша
-орех
-липа

***

http://darvorezba.org

Онлайн изданието „Дърворезба“ е във виртуалното пространство от 8 август 2013 г. На този етап представя авторски творби – дърворезба на майстор Ивайло Глушков. Той е роден през 1979 г. в китното градче Трявна. Началното си образование завършва в СОУ “Петко Рачев Славейков”, гр. Трявна – градът на дърворезбата и други художествени занаяти. Поради изявен талант е насочен да продължи образованието си в Тревненската школа по дърворезба, която успешно завършва през 1998 г. Ивайло Глушков е от фамилия на дърворезбари. Но занаята усъвършенства благодарение на баща си – дърворезбарят Пейко Глушков. Работят заедно, в собствено ателие, както авторски проекти, така и по поръчка.

От 2002 г. Ивайло Глушков притежава Майсторско свидетелство от Задругата на майсторите в София. Участвал е в много изложби във Велико Търново, изложения в София и е редовен участник в етнографски комплекс “Етъра” в Габрово. През 2005 и лятото на 2006 година прави атракция по дърворезба на място в Албена. Организира и води курсове по дърворезба, както индивидуални, така и групови. Заедно с баща си имат регистрирано занаятчийско предприятие “Глушков” и работят в резбарското си ателие, което се намира непосредствено след Стария мост до Часовниковата кула в старинната част на гр. Трявна.

Досега е направил и няколко резбовани тавана в “Кошарица”, гр. Несебър (2006 г.), в бургаските минерални бани, село Изворище  (2007 г.).  Двамата майстори, заедно с фирма “Изкуство”, правят и обзавеждането с мебели на хотел “Хранков”- София.

Ивайло Глушков твори вече 14 години и дърворезбата за него е и начин на живот. Успешно съхранява любовта към дървото и непрекъснато създава нови авторски пана и сувенири от дърво, декоративни решетки, розетки за тавани.

Изданието „Дърворезба“ е една своеобразна виртуална изложба на пана. Има обособена категория „Любопитни статии“, която е подходяща за представяне на туристически дестинации, предложения за подаръци и културни и любопитни факти.

„ДЪРВОРЕЗБА“ е подходящо онлайн издание за публикуване на ПР статии, спонсориране на публикации, банер реклама.

Start typing and press Enter to search