Ерекцията започва от мозъка. Еректилна дисфункция? Без паника!

 Това, че бельото се пере с омекотител, не значи че той има странични ефекти!
Еректилна дисфункция? Без паника!

Независимо дали е физиологична или психогенна причината за еректилната дисфункция не е повод за някаква тревога.

За съжаление възрастта също няма значение. Доста млади мъже имат проблеми с ерекцията. А после, защо младите дами предпочитали доста по-възрастни любовници. Не толкова, защото „татенцето“ е богат, а защото знае как и не се притеснява да достави удоволствие на младото си гадже, дори и да не му стане. И не, не с пари. Има много начини една жена да бъде удовлетворена сексуално и емоционално, едновременно.

Темата за липсата на ерекция е свенлива и прекалено чувствителна за повечето мъже. Но защо и жените да се срамуват да обсъждат това с партньора си…, не е ясно. Усещането за вина и във двамата е излишно упражняване на ценности, убеждения и комплекси. Отклоняването на вниманието чрез каквито и да е аргументи е губене на време и задълбочаване на проблема.

Ако го възприемате като проблем!

Защо еректилната дисфункция да е проблем? Не е. Има много начини да задоволите една жена. Че и две.

Липсата на ерекция не винаги е от преживяване, което е силен стрес, шок или тъжно събитие. Понякога е от случка, за която дори не подозирате, че ви е натъжила трайно пениса… Може дори да е и от системно потискане на мъжкото самочувствие, ако той е заобиколен от красиви жени в ежедневието си или обратното – липсата на такива в живота му. Или казано по друг начин, това че Слави Трифонов е в компанията на супер готиният си балет, не значи че Ванката или някой сценарист не прави хипер готин секс всеки ден, за разлика от Трифонов, който може само да мечтае за това. Алегория, не че… ама знае ли се… както и да е.

Еректилните неволи на мъжа може да са в следствие на сексуалната дисфункция при жената (намалено желание, липса на възбуда и  оргазъм, поява на болка, дори женското симулиране на възбуда и оргазъм). Според статистиката сексуалната дисфункция при жената е по-честа отколкото мъжката сексуална дисфункция, само че за нея у нас въобще не се говори, диагностицира и лекува.
Желанията на жената за любовни забавления пряко влияят върху решителността на партньора й. Той или не желае/страхува се, защото тя е прекалено агресивна да му се предлага, а това го потиска или обратното – става още по-игрив, защото е ценител на интимните забавления.

Къде грешим?
Когато мъжът угажда повече на егото си, отколкото на тялото си, често еректилната дисфункция е факт!

Притесняваш се че няма да ти стане? Затова по-добре да не го правиш?
Ако предпочиташ да пазиш ненаранено его си, отколкото да се опиташ да се забавляваш, значи не си с правилната партньорка. Не, не е въпрос да я подценяваш, а да се чувстваш сигурен в нея и това, че наистина те обожава всякакъв. За една жена да докосне голото тяло на желания мъж може да е по-силно физическо и емоционално преживяване, отколкото и най-силният оргазъм, който може да й причините.

Целият процес на ерекция започва в мозъка. Може да повлияе всичко – слух, обоняние, визуално възприятие… дори еротични спомени, които имат обратен ефект – пречат вместо да помагат. Ако умишлено мъжът си представя как го е правил с друга и му е било приятно, с идеята да му стане – това може и да се окаже причина за липсата на ерекция.

Визуалните стимули за мъжете са доста важни. Те предизвикват стимулация на определени мозъчни центрове и по неврален път възбудата се препраща към пениса. Съответно там се случва разширяване на съдовете, нахлува повече кръв и се стига до ерекция.

Трябва ли жената да се обижда, сърди или потиска, ако на стената има календар с красиви голи жени? Или докато правите любов е включен тв порно канал?
Не! Даже трябва да е благодарна, че голяма част от нужното не се налага да го прави тя, защото визуалното въздействие върху мъжкото достойнство е подпомогнато по най-лесния и ефективен начин. И не, това не е групов секс. Той да разглежда списания Плейбой или телевизорът да е на порно канал, докато ви целува и прегръща, може да се окаже доста забавна игра. Какво от това, че докато се възбужда е погледнал снимка на Жанета Осипова, като това ще му помогне да ви обладава страстно, докато тя скучае някъде и се чуди защо Христо Сираков не й се обажда. Забавлявайте се без излишни предразсъдъци! Пък ако я срещнете я почерпете че се е снимала за календара на Мастика Карнобат.

Най-голямата грешка на мъжете, които имат еректилна дисфункция или се съмняват, че ще им стане е да започнат да избягват правенето на секс. Пенисът е орган като всички останали и за да работи добре трябва да се упражнява. А за него ерекцията е тренировка. Когато пенисът не се използва в него започват да се случват органични нарушения. Започва да се променя структурата му. Тоест, не използването на пениса за сексуални забавления води и до физически и до психически проблеми.
Любовните забавления са най-добрата превенция, които освен емоционални изживявания са и перфектната тренировка за пениса, която поддържа съдовете му във форма.

При еректилна дисфункция или съмнения че може да не ви стане, единственото правилно решение са ежедневните упражнения. За целта ви е нужна само правилна партньорка, от която не се притеснявате, че като не ви стане ще се изложите, тя ще се чувства зле, неловко или ще ви вини. Най-малкото защото с нея може да се забавлявате дори само с любовно-еротични преживявания и това да ви удовлетворява предостатъчно. Не е нужно да ви стане или да се изпразните, за да сте мъж. Дори в такава ситуация, изобщо да не ви стане, за нея вие пак може да сте по-мъж от всеки алфа мъжкар. Приемете го като игра (а то си е и това), в която мъжът ще задоволява  сексуалните страсти на партньорката си по всякакви възможни начини, но не и с пениса си.

И не забравяйте, че всеки опит да ви стане, но не може, е крачка напред в някакъв момент да се случи и да обърнете процеса, в който вече няма да имате проблеми с ерекцията.

Упражнявайте се всеки ден, ако имате проблеми с ерекцията.
Вие решавате дали ще мастурбирате или ще се забавлявате с подходящ партньор, дори и да го приемате като любовна игра-терапия.
Горещи модели на Playboy вдигат градуса с настъпването на пролетта

Start typing and press Enter to search