Тройна размяна на линкове

Как Гугъл приема размяната на линкове?

Най-бързият, лесен и безплатен начин е да се договорите с блогъри и собственици са уеб сайтове за размените линкове. Вие ще публикувате във вашият сайт линк към техния. Това е част от така наречената оптимицация за сайтове и по-точно – линк билдинг. Счита се, че колкото повече уеб сайтове сочат към вашият, то толкова по-важен ви е сатът. От което идва и благото да излизате в челните позиции при търсене в гугъл на определени фрази и думи.

Е, да, но не точно!

Понякога Гугъл се ядосва на това и е редно вече внимателно да подбирате с кого и как разменяте линкове. „Желателно е те да са във вашата ниша, обраст, тематика и при посочване на линка да съществува описанието – nofollow.

Това описание съобщава на Гугъл , че размяната на линковете не е комерсиална. и та не бива да има значение за увеличаване на PageRank.

Ето и един трик, който доста често дава добри резултати. Това са така наречените тройни връзки.

Пример: сайт 1 има линк към сайт 2, а сайт 2 има линк към сайт 3.

Подобен трик може да се прилата и към статии.

Да кажем публикуваме ви статия в сайта с дамска насоченост за силата на алое вера, в която има линк към вашият сайт. След което публикуваме втора статия с тематика алое вера, която сочи към първата статия. Тоест втората статия има линк само към първата статия. А първата статия има линк към вашият сайт. Така се получана тройна размяна на линкове.

Потърсете ни!

Start typing and press Enter to search