Оптимизиране на времето за зареждане на уеб сайт

Ако управлявате уеб сайт, базиран на платформата WordPress, то непременно се погрижете за оптимизиране на времето за зареждането му.

Оптимизирането на скоростта за зареждането на уеб сайт ще повлияе и на отпимизиране на превишено процесорно време.

Скоростта за зареждането на сайта е важна за СЕО оптимизацията. Важна е и за посетителите, защото това означава, че влизайки, сайтът ще се зареди бързо, независимо от скоростта на интернет и устройството, чрез което се посещава която и да е публикация. Това гарантира оставането на посетителите, техния комфорт и съответно възможността да разглеждат сайта се увеличава.
А по отношение на СЕО оптимизацията – Гугъл индексира основно страници, които се зареждат бързо. Като основна величина се счита около 4 секунди, но най-ефективно е ако достигнете до 2 секунди за зареждане на страница.

Ето няколко инструмента, чрез които да направите мониторинг:

http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
http://gtmetrix.com/
http://tools.pingdom.com/fpt/

Първата стъпка за оптимизиране на времето за зареждане е обработката на снимките. Качванено на снимки безразборно, без предварителна обработка, много бързо ще доведе до проблема с по-бавното зареждане на сайта и бързото запълване на дисковото пространство.
Не правете компромиси с обработването на снимките.

Ползвайте Фотошоп или IrfanView. Намалявайте размерите, колкото може повече и ползвайте SAVE FOR WEB опцията. И двете програми разполагат с нея. Ако я нямате, потърсете в Гугъл save for web irfanview и си изтеглете добавката.

Но, ако вече сте качичи прекалено много снимки и нямате времето да ги обработите отново, всяка една поотделно, може да ползвате плъгина Imsanity

http://verysimple.com/products/imsanity/

за преоразмеряването им. Прочетете внимателно как се работи с него, за да не загубите оригиналните си размери на снимките завинаги, в случай че ги нямате архивирани на друго място.

оптимизиране на снимкиСлед това инсталирайте и този WP Smush.it http://wordpress.org/plugins/wp-smushit/ и му задайте задачата съответно да обработи снимките.

Но най- важното е от този момент вече да обработвате снимките си така, че да са подходящи за публикуване в сайт.

Втората стъпка е да премахнете всички плъгини и теми, които не ползвате.

smush-it

Трета стъпка е да изключите всички плъгини и да оставите най-необходимите.

С помощта на този плъгин P3 (Plugin Performance Profiler), ще може да прецените кои плъгини натоварват сайта най-много.

Непременно инсталирайте и W3 Total Cache http://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/ . Този плъгин, обаче, е малко и опасен за процесорното време, ако не го настроите правилно. Затова отделете специално време да проучите настройките. Разбира се, може да опитате и на принципа проба-грешка. Но тогава внимателно наблюдавайте стойностите на изразходваното процесорно време всеки ден.

Редовно ъпдейтвайте платформата, пългините и темата.

Погрижете се за оптимизирането и на процесорното време.

Ако нямате време да се занимавате с всичко това, свържете се с нас, за да го направим.

Start typing and press Enter to search