Ако управлявате уеб сайт, базиран на платформата WordPress, то непременно се погрижете за оптимизиране на времето за зареждането му.

Оптимизирането на скоростта за зареждането на уеб сайт ще повлияе и на отпимизиране на превишено процесорно време.

Скоростта за зареждането на сайта е важна за СЕО оптимизацията. Важна е и за посетителите, защото това означава, че влизайки, сайтът ще се зареди бързо, независимо от скоростта на интернет и устройството, чрез което се посещава която и да е публикация. Това гарантира оставането на посетителите, техния комфорт и съответно възможността да разглеждат сайта се увеличава.
А по отношение на СЕО оптимизацията – Гугъл индексира основно страници, които се зареждат бързо. Като основна величина се счита около 4 секунди, но най-ефективно е ако достигнете до 2 секунди за зареждане на страница.

Ето няколко инструмента, чрез които да направите мониторинг:

http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
http://gtmetrix.com/
http://tools.pingdom.com/fpt/

Първата стъпка за оптимизиране на времето за зареждане е обработката на снимките. Качванено на снимки безразборно, без предварителна обработка, много бързо ще доведе до проблема с по-бавното зареждане на сайта и бързото запълване на дисковото пространство.
Не правете компромиси с обработването на снимките.

Ползвайте Фотошоп или IrfanView. Намалявайте размерите, колкото може повече и ползвайте SAVE FOR WEB опцията. И двете програми разполагат с нея. Ако я нямате, потърсете в Гугъл save for web irfanview и си изтеглете добавката.

Но, ако вече сте качичи прекалено много снимки и нямате времето да ги обработите отново, всяка една поотделно, може да ползвате плъгина Imsanity

http://verysimple.com/products/imsanity/

за преоразмеряването им. Прочетете внимателно как се работи с него, за да не загубите оригиналните си размери на снимките завинаги, в случай че ги нямате архивирани на друго място.

оптимизиране на снимкиСлед това инсталирайте и този WP Smush.it http://wordpress.org/plugins/wp-smushit/ и му задайте задачата съответно да обработи снимките.

Но най- важното е от този момент вече да обработвате снимките си така, че да са подходящи за публикуване в сайт.

Втората стъпка е да премахнете всички плъгини и теми, които не ползвате.

smush-it

Трета стъпка е да изключите всички плъгини и да оставите най-необходимите.

С помощта на този плъгин P3 (Plugin Performance Profiler), ще може да прецените кои плъгини натоварват сайта най-много.

Непременно инсталирайте и W3 Total Cache http://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/ . Този плъгин, обаче, е малко и опасен за процесорното време, ако не го настроите правилно. Затова отделете специално време да проучите настройките. Разбира се, може да опитате и на принципа проба-грешка. Но тогава внимателно наблюдавайте стойностите на изразходваното процесорно време всеки ден.

Редовно ъпдейтвайте платформата, пългините и темата.

Погрижете се за оптимизирането и на процесорното време.

Ако нямате време да се занимавате с всичко това, свържете се с нас, за да го направим.