Поддръжка на сайт

Ако сте собственик на уеб сайт, то най-важната задача, която имате, е неговата поддръжка. Публикациите в него са най-значимата част, на която трябва да обърнете основно внимание. Освен това, поддържането на актуална информация е само част от работата.

Обемът от информация, която сте публикували е от съществено значение от гледна точка и на търсачките, и на потребителите.

Търсачките в интернет, например Гугъл, ще бъдат удовлетворени от изобилието на информация във вашия сайт, която е тематично обвързана. Така те ще ви изкарват напред в резултатите при търсене на определени думи и фрази.

Но, напоследък, търсачките, макар и машини, държат и на качественото съдържание. На такова държат и потребителите ви. Тоест, ако до някакъв момент сте правили компромиси с качеството на статиите, които публикувате, то непременно сменете тактиката и започнете да пишете или да закупувате от копирайтъри (професионалисти в писането на статии и съдържание за сайтове) само качествени, уникални статии.

Какво означава уникална статия?

Това означава да е авторска, а не копирана от друг сайт. Да е качествена по съдържание на информация. Научете читателите си на нещо, покажете им нещо, споделете опит, предложете. В интернет има начини и инструменти да се проверява дали една статия е уникална. Под това не разбирайте, че ако пишете статия за алое вера, никой друг не трябва да е писал такава статия. Не. Важно е информацията, която се съдържа в статията да не е копирана от други сайтове. Не можете да пишете статии? Вижте това предложение за писане на статии.

Втората важна стъпка при поддържането на уеб сайта ви е да публикувате често нови статии, снимки на продуктите или услугите, които предлагате или просто забавни статии, снимки и видео за развлечение на читателите. Втората стъпка се припокрива с първата в някаква степен, тъй като писането на статии, писането на новини и съдържание за уеб сайт е едно занимание, а публликуването му – друго.

Третата стъпка за поддръжка на сайт е реклама в интернет.

Какво като сте публикували нещо ново, интересно и полезно като имате само трима посетители?

Веднага на помощ идват социалните медии. Ако нямате фейсбук профил, фейсбук страница, регистрация в туитър и други социални медии, то веднага се заемете с това. Чрез тях най-лесно ще осъществите стъпка четири.

Стъпка четири за ефективна поддръжка на сайт е да разпространявате по социалните медии всяка нова публикация, а ако е актуална, защо не и стара, която е качена на уеб сайта ви. Така информацията ще доситга до повече потребители, което е и целта.

Пета стъпка е редовно да преглеждате уебсайта си за грешки от всякаво естество. За тази цел ще ви е нужно да се подготвите. Но в интернет има достатъчно информация, така че това не е проблем.

Стига да имате време, поддръжката на сайт не е невъзможно да си я правите сами. Но не забравяйте, че уебсайтът е една малка интернет медия и изисква ежедневни грижи, внимание, стратегия, реклама и още какво ли не, за да бъде ефективен.

Ако не разполагате с такова време, свържете се с нас, чрез формата за контакт на сайта. Ще намерим начини как това да се случва.

Start typing and press Enter to search